CJG informatie over het coronavirus (COVID-19)

Geplaatst: 3 februari 2021

coronavirus

Wij informeren u, door middel van dit bericht, welke gevolgen het coronavirus heeft voor de dienstverlening van het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Het kabinet heeft de maatregelen in de aanpak van het coronavirus weer verlengd tot 2 maart 2021. Deze vindt u via www.rijksoverheid.nl/coronavirus. CJG Ede blijft bereikbaar voor vragen via telefoon en e-mail. Het advies is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

Cursussen en Trainingen
In verband met de opening van de kinderopvang en de basisscholen op 8 februari aanstaande mogen onze Trainingen en Cursussen voor deze leeftijden weer fysiek plaatsvinden. Let hierbij op de Covid maatregelen die afgesproken zijn, ook voor de kinderen zelf (groep 7 en 8 leerlingen mondkapjes).
Voor de oudere kinderen en de ouders blijft het aanbod digitaal. Indien u voor een fysieke cursus/workshop of training een aanmelding heeft gedaan krijgt u hierover informatie via de trainers. Wij willen blijven zorgen voor een goede ondersteuning op het gebied van opvoeden en opgroeien dus laat ons uw vraag weten als deze niet te vinden is op onze activiteitenkalender op deze website.

Opvoeden en coronavirus
We begrijpen dat opvoeden vanwege deze nieuwe maatregelen een uitdaging kan zijn. Uw kind gaat normaal naar de opvang of naar school en nu is het aan u om uw kind de hele dag te verzorgen en te vermaken. Misschien moet u daarnaast ook nog thuiswerken. Kinderen zijn al blij met iets kleins en dol op uw aandacht. Zorg voor een vaste structuur in de dag met ruimte voor schoolwerk, voor zichzelf werken/spelen afgewisseld met aandacht van de ouders. Maak afspraken over het gebruik van beeldschermen. Kijkt u voor tips op Opvoeden en Corona

Vragen
Heeft u vragen, schroom niet om contact met ons op te nemen. We staan zoals altijd graag voor u klaar en zullen dit zoveel mogelijk telefonisch of per email doen:

Centrum voor Jeugd en Gezin Ede
Telefoon: (0318) 745757
E-mail: info@cjgede.nl