Cursus Pittige Pubers start in Mei

jongen staat tegen een muur

Wanneer kinderen ouder worden en de puberteit bereiken gaan ze steeds meer hun grenzen verleggen. Veel pubers trekken zich terug in hun eigen wereld en worden voor opvoeder(s) moeilijker te bereiken.

Ze komen afspraken niet na of zijn opstandig. Dat kan thuis soms heftig botsen. Bij de één wat meer dan bij de ander. Het is dan fijn als je hier met andere opvoeder(s) over kan praten. Ervaringen delen en elkaar steun geven.

In de puberteit en adolescentie komen alle jongeren in een fase dat hun hersenen onder invloed van de hormonale ontwikkeling niet goed in balans zijn, en de emoties het vaak winnen van het verstand. De rol van de opvoeder is in deze periode heel belangrijk, al lijkt dat soms van niet. Als opvoeder kan je veel betekenen voor je kind. Maar hoe doe je dat als je puber niet naar je wilt luisteren? Altijd maar op zijn kamer of achter de computer zit? Of hele dagen van huis weg is? Wanneer ze niet naar school willen? Hoe maak je contact met je puber? Met zijn of haar belevingswereld? Hoe maak je samen afspraken en hoe doen andere opvoeders dat?

De cursus Pittige Pubers is bedoeld voor ouders die behoefte hebben aan concrete handvatten om met het soms onbegrijpelijke gedrag van hun opgroeiende tieners om te gaan.

Aanmelden of meer informatie? Kijk hier.