Dit doet het CJG, Kr8kidzz weerbaarheidstraining

Kr8Kidzz -9 jaar- op Nieuws

Aan het woord zijn Quinty (9) en haar moeder over Quinty’s deelname aan de Kr8kidzz weerbaarheidstraining.

Hoe kwamen jullie terecht bij de Kr8kidzz training?

Quinty had al meegedaan met de Brussengroep* van het CJG. Hierdoor had ze al gehoord over de Kr8kidzz. Uiteindelijk zijn we via de huisarts doorgestuurd.

 

Wat was de reden om mee te doen aan deze training?

Quinty was heel onzeker en had faalangst. Dit viel niet op voor buitenstaanders, want ze verbloemde dit met “stoer" gedrag en thuis met een grote mond. Maar dit hield ze niet vol. Thuis was ze vaak verdrietig en had ze hoofdpijn. Ze voelde zich op school alleen, terwijl ze veel vriendinnen had.

Wij hoopten dat ze hierin sterker zou worden door de cursus.

 

Wat heeft de training je opgeleverd en wat merken jullie als ouders hiervan aan jullie dochter?

Quinty is zekerder geworden. En in situaties waar de onzekerheid nog wel opspeelt, kan ze er beter mee omgaan of het verwoorden. Ook is het bespreekbaar geworden en duidelijk geworden voor de omgeving en haar klas. Dit helpt ook zeer zeker.

Quinty is weer vrolijker en ze durft zichzelf te zijn. Dit is duidelijk te merken in de klas en door haar goede schoolprestaties, maar ook thuis. Ze durft nu ook op kinderen af te stappen en te vragen of ze mee mag doen.

 

Quinty, wat vond je zelf leuk aan de cursus?

Het kickboksen in de sportschool vond ik het allerleukste!

 

En waren er dingen die je minder leuk vond aan de training?

Nee, ik vond alles leuk.

 

Wat zou je zeggen tegen andere kinderen die overwegen mee te doen aan de training?

Ik zou het zeker gaan doen. Het is heel leuk, je leert andere kinderen kennen en je leert met heel veel dingen omgaan zoals onzekerheid en faalangst. Je durft na de cursus meer.

 

Wil je verder nog iets kwijt?

De leidsters waren heel erg lief en ze hebben mij heel goed geholpen!

 

* De Brussengroep is voor kinderen die samenleven met een broer en/of zus met een (vermoeden van een) diagnose. Daarbij kunt u denken aan autisme, verstandelijke beperking, ADHD, ontwikkelingsachterstand, chronische ziekte, enzovoort.