Cursus 'Plezier op school'

Plezier op school, Indigo

Deze 2-daagse zomercursus geeft aanstaande brugklassers meer zelfvertrouwen. De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor kinderen een belangrijke stap. Ze laten hun vertrouwde omgeving achter en gaan een hele nieuwe wereld in.

De overgang naar de brugklas

Voor veel kinderen is deze overgang spannend en leuk, maar er is ook een groep kinderen voor wie die overgang moeilijk of eng is. Ze zijn op de basisschool gepest, afgewezen of hebben problemen gehad in de omgang met leeftijdgenoten. Voor deze kinderen is het extra belangrijk om ondersteuning te krijgen en zich voor te bereiden op deze stap waardoor ze zich zekerder voelen.

Cursus Plezier op School

Indigo organiseert in de laatste week van de zomervakantie van het voortgezet onderwijs een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers met VMBO TL (MAVO), HAVO of VWO niveau. Deze cursus is gericht op het verbeteren van de sociale vaardigheden. De overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs leent zich bij uitstek voor een preventieve interventie. De kinderen komen in een nieuwe klas en kunnen met een schone lei beginnen. Alle onderwerpen staan in het teken van een goede start maken op de nieuwe school!

De deelnemers leren in de cursus de kracht van positief denken. Op een ontspannen en speelse wijze wordt hen een andere manier van denken aangeleerd. Deze nieuwe manier van denken levert merkbare veranderingen op. Daarnaast leren ze:

  • basisvaardigheden van contact leggen;
  • contact leggen met anderen en samenwerken;
  • opkomen voor jezelf;
  • omgaan met plagen en pesten;
  • omgaan met spanning.

Waar en wanneer
 

De cursus vindt plaats in Ede op woensdag 22 en donderdag 23 augustus van 9.00 tot 16.00 uur. Het gaat om twee hele dagen.

Het volledige cursuspakket bestaat uit een kennismakingsgesprek met de begeleiders, de tweedaagse cursus, een terugkombijeenkomst rond de herfstvakantie en eventueel een adviesgesprek.

Informatie & aanmelden

Voor informatie, folders en aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat Indigo: tel. 026 – 312 44 83, email info@indigogelderland.nl of meld je direct aan!